6 adet sonuç bulundu

SEK Çiftlik Yoğurt'lu Çökertme Kebabı

70 DK

4 KİŞİLİK

ZOR

MALZEMELER

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 adet rendelenmiş domates
    • 1 adet küçük boy kuru soğan
    • 1 adet rendelenmiş soğan
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1/2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı soda
    • 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
    • 300 g dana kontrfile
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    • 2 adet orta boy patates
    • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
    • 4 yemek kaşığı SEK Çiftlik yoğurt

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Et marinasyonu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin. Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Etleri kızartmak için bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın. Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın. Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, SEK Çiftlik Yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden servis edebilirsiniz.                                                                                                      

BENZER TARİFLER