Arama
Arama

Dereotu Soslu Somon

30 DK

2 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 2 dilim somon balığı
    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber
    • 3 dal dereotu
    • 1 sap taze soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı kapari
    • 2 yemek kaşığı SEK Quark Sade
    • 1 yemek kaşığı mayonez
    • 1 tatlı kaşığı taneli hardal

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Sosu için dereotunu, taze soğanı, sarımsağı ve kapariyi ince ince doğrayın. SEK Quark Sade, mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzemeyi b ir araya getirin. Sosunuz hazırdır. Somonları zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 ºC’ye ayarlı fırında balığın kalınlığına göre 10-12 dakika pişirin. Pişirdiğiniz somonu servis tabağına alın, sosla birlikte hemen servis edin.

BENZER TARİFLER