Arama
Arama

Fırınlanmış Baharatlı Nohutlu Salata

20 DK

4 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 500 g SEK Çiftlik yoğurt
    • 400 g haşlanmış nohut
    • 200 g bebek ıspanak
    • 3 iri diş sarımsak
    • Zeytinyağı, Toz kırmızı biber, Kimyon, Tuz, karabiber

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Nohutları bir kaseye alıp üzerine biraz tuz, bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve bir tatlı kaşığı kimyonu ekleyin. Güzelce karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kıtırlaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
SEK Çiftlik Yoğurt’u bir kaseye alın. Bir diş sarımsağı sarımsak eziciden geçirerek yoğurda ekleyin. Biraz tuz ilave edip çırparak karıştırın. Kenara alın.
2 diş sarımsağı ince dilimleyin. Yapışmaz tabanlı bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp sarımsakları renkleri hafif pembeleşene kadar kızartın. Süzerek yağdan alın. Yapışmaz tabanlı bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp ıspanakları yüksek ısıda bir dakika çevirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Ufak bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp içine bir çay kaşığı toz biberi ekleyin ve hemen ocaktan alın.
Servis tabaklarının ortasına sarımsaklı yoğurttan yatak yapın. Üstüne ıspanakları ve nohutları ekleyin. Sarımsak cipslerinden serpiştirip biberli yağdan gezdirerek bekletmeden servis edin.
 

BENZER TARİFLER