Arama
Arama

Güveçte Karides

45 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    • 400 g karides
    • 2 adet sivri biber
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 adet kırmızı çarliston biber
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet domates
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 100 g SEK kaşar peyniri rendesi
    • Karabiber
    • Tuz
    • 2 yemek kaşığı SEK tereyağı

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Tavaya tereyağını koyup soğanları iyice soteleyin. İçerisine kırmızı çarliston ve sivri biberi ince ince doğrayıp ilave edin ve pişirin. Karidesleri,kırmızı ve yeşil biberi,sarımsakları da ekleyip soteleme işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Salçayı malzemelere ilave edip 1-2 dakika çevirin ve domatesleri ekleyip suyunu salana kadar tavanın kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin. Güveç kaplarına karidesli sebzeleri paylaştırıp, üzerine kaşar peyniri rendesi ufak kestiğiniz tereyağını ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.

BENZER TARİFLER