Arama
Arama

Güveçte Kuzu

120 DK

4 KİŞİLİK

ZOR

MALZEMELER

    • 250 g kuşbaşı
    • 1 adet soğan
    • 5 adet patlıcan
    • 5 adet domates
    • 3 adet yeşil biber
    • 2 adet kırmızı biber
    • 8 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Karabiber,pul biber
    • 1 yemek kaşığı SEK tereyağı

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Patlıcanları yıkayıp şeritler halinde soyun, uzunlamasına beşe bölün ve kuşbaşı doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin. Etleri yıkayıp toprak güvece koyun. Soğanı ve 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın. Sarımsağı soyup 4 dişini bütün olarak ekleyin. Patlıcanların yarısını etlerin üzerine yerleştirin. Üzerine domatesleri bir sıra yaparak ilave edin. Yeşil ve kırmızı biberlerin yarısını doğrayın. Üzerine kalan patlıcanı yerleştirin. Sırasıyla kalan sarımsağı,domatesi,biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yanyana dizerek kapatın. Su koymadan 170 dereceye ısıtılmış fırında 100 dakika pişirin. Güveci 20 dakika dinlendirin, servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

BENZER TARİFLER