Arama
Arama

Havuç Mücveri

60 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    • 3 havuç
    • 1 yumurta
    • 100 gr rendelenmiş SEK Kaşar peyniri
    • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
    • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
    • 1 su bardağı un
    • 1 soğan
    • Tuz
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber
    • Zeytinyağı
    • Dereotu
    • 1 su bardağı SEK Çiftlik Yoğurt
    • 1 diş sarımsak

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Havuçların üzerini temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin. Rendelenmiş SEK kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya hafif yağ sürün ve ısıtın. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya aktarın. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp şekillendirin. İki taraflı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün. Sarımsağı havanda ezip SEK Çiftlik Yoğurt'la karıştırın. Mücverlerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kıyılmış dereotu serpin. Servis yapın.

BENZER TARİFLER