Arama
Arama

Hindistan Cevizli Rulo Tatlı

20 DK

8 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 1 litre SEK Süt
    • 7 yemek kaşığı un
    • 9 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 vanilya
    • 2 parça damla sakızı
    • Yarım su bardağı ceviz
    • 1 su bardağı Hindistan cevizi

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

SEK süt, un, şeker, vanilya ve dövülmüş damla sakızını bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Muhallebiyi mutfak robotuna aktarıp 5 dakika çırpın. Su ile hafifçe ıslatılmış bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Katılaşmış muhallebiden kare dilimler kesin. İçine ceviz yerleştirip rulo şeklinde sarın ve hindistan cevizine bulayın. Ceviz parçalarıyla süsleyip servis yapın.

BENZER TARİFLER