Arama
Arama

Kadayıflı Muhallebi

30 DK

6 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 1 litre SEK Süt
    • 4 kahve fincanı un
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 paket vanilya
    • 200 ml SEK Krema
    • 200 gr tel kadayıf
    • su bardağı ceviz içi
    • 1 çay kaşığı SEK Tereyağı

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

SEK süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp karıştırarak pişirin. Ocağı kapatıp el blenderi ile 5 dakika çırpın. Kremayı ilave edip birkaç dakika daha çırpın ve servis kaplarına aktarıp buzdolabında soğutun. Tel kadayıfı geniş bir tavada sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. SEK tereyağı ilave edip karıştırın. Tel kadayıfı bir kaba alıp ince çekilmiş ceviz içini ilave edin. Kadayıfı muhallebinin üzerine serpiştirip servis yapın.

BENZER TARİFLER