Arama
Arama

Orman Meyveli Tart

30 DK

6 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    Pastacı kreması için:
    • 400 ml süt
    • 100 g toz şeker
    • 4 yumurtanın sarısı
    • 50 g SEK Tereyağı
    • 40 g mısır nişastası
    • 2 paket vanilya
     
    Süslemek için:
    • Karışık orman meyveleri, çilek
     
    Böğürtlenli karışım için:
    • 1 paket SEK Quark Sade
    • 10 adet böğürtlen
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
     
    Bisküvili tabanı için:
    • 2 paket yulaflı bisküvi
    • 50 g SEK Tereyağı

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Bisküvili tabanı için yulaflı bisküvileri mutfak robotunda kum haline gelene dek çekin. Eritilip ılınmış tereyağını ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra çapı 16-18 cm’lik kelepçeli kalıbın içine elinizle bastırarak yayın. İç malzemesini hazırlayana dek buzdolabında bekletin. Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını kaynama noktasına getirip ateşten alın. Orta boy bir tencerede kalan şekeri, yumurta sarılarını, vanilyaları ve nişastayı karıştırın. Karışıma yavaş yavaş sütü ekleyerek hızlıca karıştırın. Ateşin ısısını yükselterek karıştırmaya devam edin. Sıcak sütlü karışımı ekleyin. Yoğun bir kıvam olunca ocaktan alın. Tereyağını ekleyip hızlıca karıştırıp tereyağının sosla birleşmesini sağlayın. Kremayı soğumaya bırakın. Böğürtlenleri ve pudra şekerini el blenderi yardımıyla ezin ve daha sonra SEK Quark Sade ile birleştirin. Soğumuş olan pastacı kreması ile böğürtlenli SEK Quark Sade karışımını birleştirin. Buzdolabında beklettiğiniz bisküvili tabanın üzerine dökün. Bu şekilde tekrar buzdolabına aktarın. En az 10 saat dinlendirdikten sonra üzerine orman meyveleri ve taze çilek ile süsleyin. Dilimleyip servis edin.

BENZER TARİFLER