Arama
Arama

Patlıcanlı Haydari

15 DK

4 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 6 yemek kaşığı SEK Çiftlik Yoğurt
    • 1 adet orta boy patlıcan
    • 2 dilim beyaz peynir
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Patlıcana çizikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-15 dakika kadar közleyin. Közledikten sonra bir kabın içine alın. Kabın kapağını kapatın ve patlıcanı dinlendirin. Ardından kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz patlıcanı bir bıçak yardımıyla kesme tahtasının üzerinde dövün. Peyniri ezin, rendelenmiş sarımsak, karabiber, zeytinyağı ve SEK Çiftlik Yoğurt ile karıştırın. Patlıcanı da ilave ederek güzelce karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve toz kırmızı biber serperek servis edin.

BENZER TARİFLER