Arama
Arama

Pazı Sarması

80 DK

6 KİŞİLİK

ZOR

MALZEMELER

    • 2 kg pazı
    • 500 gr kıyma
    • 200 gr pirinç
    • 5 domates
    • ¾ çay bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 4 soğan
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kuru nane
    • 5 su bardağı su
    • 3 yemek kaşığı domates salçası (ayrıca)
    • SEK Çiftlik Yoğurt

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Pazı yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Soğanı ince kıyıp zeytinyağında kıymayla birlikte kavurun. Pirinci ilave edip karıştırın. Ufak doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler pişmeye başlayınca 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve naneyi de ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Pazı yapraklarının içine harçtan paylaştırıp kenarlarını kapatıp sarın. Sarmaları tencereye dizin. 3 yemek kaşığı salça ve suyu karıştırıp sarmaların üzerine gezdirerek dökün ve kapağı kapalı şekilde pişirin. Yanında SEK Çiftlik Yoğurt'la birlikte servis yapın.

BENZER TARİFLER