Arama
Arama

Portakallı Kurabiye

30 DK

6 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 4-5 yemek kaşığı tepeleme SEK Quark Sade (160 g)
    • 3 yemek kaşığı tepeleme SEK Tereyağı (100 g)
    • 7 yemek kaşığı un (150 g)
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 tatlı kaşığı su
    • Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
    • 4 yemek kaşığı toz şeker

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Tereyağı ve SEK Quark Sade’yi çırpın. Elenmiş unu, 1 tatlı kaşığı su ile köpürtülmüş karbonatı, rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streçleyip en az yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında bir hamur açın. İstediğiniz kurabiye kalıpları ile hamurdan şekilli parçalar kesin. Elde ettiğiniz bisküvi hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine birer tutam toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 ºC’ye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.

BENZER TARİFLER