Arama
Arama

SEK Çiftlik Yoğurt'lu Alinazik

30 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    • 1 diş sarımsak
    • 250g kuşbaşı et (küçük doğranmış)
    • 50 g SEK tereyağı
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    • 3 adet közlenmiş patlıcan
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 kase SEK Çiftlik Yoğurt

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Patlıcanlarınıza bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocak üzerinde közleyin.  Etinizi kısık ateşte suyunu salana kadar pişirin. Tereyağını derin bir tavanın içine alın, sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin. Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın. Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın. İyice ezildiklerinde SEK Çiftlik Yoğurt ve sarımsak ile bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın. Servis tabağının içerisine SEK Çiftlik Yoğurt'lu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın, hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin. Üzerine toz kırmızı biber ve tereyağından hazırladığınız bir sos dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

BENZER TARİFLER