Arama
Arama

Sek Çiftlik Yoğurt'lu Bulgur Topları

45 DK

6 KİŞİLİK

ZOR

MALZEMELER

    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 çay kaşığı kuru nane
    • 2 diş sarımsak
    • 2 su bardağı SEK Çiftlik Yoğurt
    • Tuz
    • Karabiber

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Bulguru çukur bir tabağa alıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Un, tuz ve karabiberi ilave edin. İyice yoğurup hamur kıvamına getirin. Minik toplar hazırlayın. Bir tencerede suyu kaynatın. Çok az tuz ekleyin. Köfteleri suya aktarıp haşlayın. Köftelerin suyunu süzüp servis tabağına alın. Sarımsakları incecik rendeleyip SEK Çiftlik Yoğurt'la karıştırın. Bulgur toplarının üzerine gezdirin. Sos için, ayçiçeği yağını ısıtın. Salça, nane ve pul biber ilave edip birkaç saniye pişirin. Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Baharatlı yağı ekleyip sıcak servis yapın.

BENZER TARİFLER