Arama
Arama

SEK Çiftlik Yoğurt'lu Kayseri Mantısı

60 DK

4 KİŞİLİK

ZOR

MALZEMELER

    • 3 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı Tat Köy Biber Salçası
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 300 g yağlı kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kuru nane
    • 1 kase SEK Çiftlik Yoğurt
    • 2 diş sarımsak

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Hamuru için unu derin bir kabın içine alın. İçine tuz, yumurtayı ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmayı başlayın. Çok sert olmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamurun üzerini ıslak bir bezle örterek oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. İç harcı için soğanı çok minik küpler halinde doğrayın. Bir tülbentin içine alarak fazla suyunu süzdürün. Kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine suları sıkılmış soğanları ilave edin. Tuz ve diğer baharatlarını ekleyerek yoğurun. Ardından dinlenen hamurdan minik bezeler alın ve oklava yardımıyla ince bir biçimde açın. Açtığınız hamuru bıçak yardımıyla minik parçalar halinde kesin.Hazırladığınız harçtan hamurların içine 1/2 çay kaşığı kadar ilave edin. Hamurların uçlarını üst kısımda birleştirerek kapatın. Bir tencerenin içerisine yağ ve salçay alın. Biraz kavurduktan sonra suyu ilave edin ve kaynatın. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığınız mantıları kaynayan salçalı suyun içinde haşlayın. Haşlanan mantıları sos ile buluşturmak üzere ocaktan alın.Sosu için: Sarımsakları ezerek SEK Çiftlik Yoğurt'la karıştırın. Haşlanan mantıların üzerine SEK Çiftlik Yoğurt'lu sos, nane ve pul biber gezdirerek afiyetle tüketin.

BENZER TARİFLER