Arama
Arama

SEK Çiftlik Yoğurt'lu Kıymalı Karnabahar

35 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    • 1 karnabahar
    • 3 yumurta
    • 1 çay bardağı SEK süt
    • 1.5 yemek kaşığı un
    • Tuz
    • 1 soğan 
    • 1 diş sarımsak
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 300 g kıyma
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Karabiber
    • 2-3 dal maydonoz
    • 2 yemek kaşığı SEK Çiftlik Yoğurt
    • 2 diş sarımsak

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Karnabaharı yıkayıp parçalara ayırın. Geniş bir tencereye alarak bol su ile haşlayın. Bir karıştırma kabında yumurtalar, süt, un ve tuzu çırpın. Haşladığınız karnabaharın suyunu süzüp bu karışıma batırın ve kızgın yağda kızartın. Kıyma sosu için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça ve kıymayı ekleyip tuz, karabiberle tatlandırın. Kıyma pişince ince kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Üzeri için SEK Çiftlik Yoğurt'u hafif çırpıp ezdiğiniz sarımsağı ilave edin ve karıştırın. Kızarttığınız karnabaharları bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı SEK Çiftlik Yoğurt ve kıymalı sostan dökün. Sıcak olarak servis edin.

BENZER TARİFLER