Arama
Arama

SEK Çiftlik Yoğurt'lu Tarator

20 DK

4 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 6 adet havuç (rendelenmiş)
    • 2 diş sarımsak
    • 1,5 su bardağı SEK Çiftlik Yoğurt
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı tuz

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Önceden ısıtılmış bir tavada, rendelenmiş havuçları, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alıp, soğutun. Dövülmüş sarımsak ve SEK Çiftlik Yoğurt'u tuz ile birlikte iyice çırpın. Soğuyan havuçları, çırpılmış SEK Çiftlik Yoğurt'un içerisine aktarın ve karıştırın. Servis edene kadar buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde bekletin.Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirebilir, ceviz veya zeytin ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

BENZER TARİFLER