Arama
Arama

SEK Sütlü İncir Tatlısı

25 DK

6 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 1 litre SEK Süt
    • 75 gr SEK Tereyağı
    • 10 kuru incir
    • 1 kahve fincanı buğday nişastası
    • 3 kahve fincanı toz şeker
    • Antep fıstığı

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. SEK süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde SEK tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış Antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.

BENZER TARİFLER