Arama
Arama

Tavuk Şinitzel

60 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    • 4 dilim inceltilmiş tavuk göğüs eti
    • 1 adet dolmalık kırmızı biber
    • 1 adet dolmalık sarı biber
    • 1 adet sivri biber
    • 5 yemek kaşığı un (100 g)
    • 6-7 yemek kaşığı galeta unu (100 g)
    • 3 yumurta
    • Tuz, karabiber
    1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
     
    Zerdeçallı ve SEK Quark
    Sade’li patates için:
    • 10-12 adet taze küçük patates
    • 5 yemek kaşığı SEK Quark Sade
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
    • Tuz, karabiber
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik
    • (dereotu, maydanoz)

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Patatesli garnitür için 3 kaşık SEK Quark Sade’yi, zerdeçalı, zeytinyağını, tuzu, taze çekilmiş kara biberi karıştırın.  Taze patatesleri iyice yıkayın. Kabuğunu soymadan enine veya boyuna ikiye kesip hazırladığınız sosla karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine aktarıp 190 ºC’ye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Şinitzel için biberleri çok ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Yumurtaları tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çırpın. Tavuk etlerini kızartmak için bir dilimi elinize alın. Her tarafını önce una bulayıp fazla un varsa silkeleyin, sonra çırpılmış yumurtaya, en son biberli galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Tavuk etleri bitene dek aynı işleme devam edin. Patatesler pişince fırından alın, kıyılmış yeşilliklerle ve kalan 2 kaşık SEK Quark Sade ile birlikte karıştırın Tavuk etlerini servis tabağına alın, patatesli garnitür ile birlikte hemen servis edin.

BENZER TARİFLER