Arama
Arama

Yoğurtlu, Bal Kabaklı ve Cevizli Parfe

25 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    • 500 g SEK Çiftlik Yoğurt
    • 400 g bal kabağı, temizlenmiş
    • 80 g bal
    • 60 ml su
    • Yarım çay kaşığı tarçın
    • 60 g ceviz, kavrulmuş

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Bal kabağını parçalara bölüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa koyun ve yumuşayana kadar haşlayın. Ocaktan alıp fazla suyunu süzün. Bir kaseye aktarıp üzerine balı gezdirin ve tarçını ekleyin. El blenderiyle ezerek püre haline getirin(Eğer su bırakırsa tekrar ocağa alıp suyu buharlaşana kadar pişirin). Soğumaya bırakın. Kavrulmuş cevizleri bıçakla kabaca doğrayın. Servis bardaklarına SEK Çiftlik Yoğurt ve bal kabağını kat kat olacak şekilde ekleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine bolca kavrulmuş ceviz ve tarçın serperek servis edin.
 

BENZER TARİFLER