6 adet sonuç bulundu

Zerdeçallı, Yoğurtlu ve Beluga Mercimekli Karnabahar

20 DK

4 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
    500 g SEK Çiftlik Yoğurt
    1 adet soğan, ufak yemeklik doğranmış
    50 g beluga mercimeği, haşlanmış
    200 ml ılık su
    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    Zeytinyağı
    Tuz
    Taze kişniş yaprakları
     

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Karnabaharları yumuşayana kadar buharda pişirin. Yapışmaz tabanlı bir tencerede 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar birkaç dakika kavurun. Buharda pişirdiğiniz karnabaharları ekleyip karıştırın.
Toz zerdeçalı ılık suda eritin. SEK Çiftlik Yoğurt’u ilave edip karıştırın. Zerdeçallı SEK Çiftlik Yoğurt’u ve haşlanmış beluga mercimeklerini karnabaharların bulunduğu tencereye aktarıp karıştırın. Kısık ateşte kaynamasına izin vermeden ısıtın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Tabaklara paylaştırıp üzerine taze kişniş serperek servis edin.
 

BENZER TARİFLER