Arama
Arama

Zerdeçallı Havuçlu Çorba

50 DK

6 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

    • 1 adet büyük boy soğan
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 4-5 orta boy patates (500 g)
    • 3-4 orta boy havuç (300 g)
    • 1,5 litre tavuk suyu veya sade su
    • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
    • 5 yemek kaşığı tepeleme SEK Quark Sade
    • Tuz, karabiber

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Kabuğunu soyduğunuz soğanı küp şeklinde doğradıktan sonra sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde doğradığınız havucu ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Daha sonra aynı şekilde kestiğiniz patatesleri ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Sıcak tavuk suyunu veya sade suyu ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alın ve blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Tekrar ocağın üzerine alın, SEK Quark Sade, tuzu ve karabiberi ekleyin. Blender ile karıştırdıktan sonra birkaç dakika daha ocağın üzerinde tutun. Kaselere paylaştırıp isteğe göre SEK Quark Sade ile süsleyip sıcak sıcak servis edin.

BENZER TARİFLER