Arama
Arama

Zerdeçallı, Yoğurtlu ve Beluga Mercimekli Karnabahar

20 DK

4 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

    • 1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
    • 500 g SEK Çiftlik Yoğurt
    • 1 adet soğan, ufak yemeklik doğranmış
    • 50 g beluga mercimeği, haşlanmış
    • 200 ml ılık su
    • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    • Zeytinyağı
    • Tuz
    • Taze kişniş yaprakları

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Karnabaharları yumuşayana kadar buharda pişirin. Yapışmaz tabanlı bir tencerede 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar birkaç dakika kavurun. Buharda pişirdiğiniz karnabaharları ekleyip karıştırın.
Toz zerdeçalı ılık suda eritin. SEK Çiftlik Yoğurt’u ilave edip karıştırın. Zerdeçallı SEK Çiftlik Yoğurt’u ve haşlanmış beluga mercimeklerini karnabaharların bulunduğu tencereye aktarıp karıştırın. Kısık ateşte kaynamasına izin vermeden ısıtın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Tabaklara paylaştırıp üzerine taze kişniş serperek servis edin.
 

BENZER TARİFLER