6 adet sonuç bulundu

Arama
Arama
Yoğurt

SEK ÇİFTLİK YOĞURT’UN YOLCULUĞU

  • Yaklaşık 10.000 çiftçinin özenle yetiştirdiği ineklerden toplanan sütlerimiz, 4 - 6 °C’ye ayarlı tankerlerle üretim tesisimize ulaşır. Tesisimize ulaşan süt kontrollerden geçirilir.  
  • SEK Çiftlik Yoğurt’un eşsiz kıvamını tutturmak için, süt özel teknoloji ile düşük ısıda yoğunlaştırılır. Süt, sağlığa zararlı bakterilerden arındırılmak için pastörize edilir (hızlıca ısıtılıp, soğutulur), böylece sütün besin değeri korunulur.
  • Hazırlanan süte, yoğurt yapımında kullanılan faydalı bakteriler (L. Bulgaricus ve S. Thermophilus) eklenir. SEK Çiftlik Yoğurt’un eşsiz kıvamı kültürün taze olması ve faydalı bakteriler arasındaki dengenin korunması ile sağlanır.
  • Özel kapalı dolum sistemlerinde el değmeden doldurulan yoğurtlar, steril hava koşullarında, sıcaklığı 41-44°C’deki odalarda 3-4 saat mayalanır.
  • Mayalama işlemi tamamlandıktan sonra yoğurt hemen soğutulur ve dinlendirilir. SEK Çiftlik Yoğurt, kontrolleri yapıldıktan sonra ısı kontrollü araçlar ile yola çıkar.

    SEK Çiftlik Yoğurt, SEK Günlük Süt ve  taze maya kullanılarak üretilir. Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermez. Afiyet olsun.


     

SEK Çiftlik Yoğurt 450g

SEK Çiftlik Yoğurt 450g

SEK Çiftlik Yoğurt 900g

SEK Çiftlik Yoğurt 900g

SEK Çiftlik Yoğurt 1200g

SEK Çiftlik Yoğurt 1200g

SEK Çiftlik Yoğurt 1750g

SEK Çiftlik Yoğurt 1750g

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ (100 g)

Enerji (kcal/kJ) 323 / 77
Protein (g) 4
Yağ (g) 4
Karbonhidrat (g) 6,6